Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за чистачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за чистачките

Имам едно питане.Какви чистачки да си взема за колата ,има ли някакви модели или нещо подобно ,защото мойте само замазват и съм си почти сляп на пътя Знам,че е тъп въпроса,но нямам понятие и не искам да сбъркам когато си ги купувам Колата е от подписа ми
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer 103hp 1995г

Колега ако си с оригиналните за твоята кола рамена на чистачките и чистачки, на които се сменяват само перата бих ти препоръчал (от личен опит) да смениш рамената с такива, на които се сменява цялата чистачка. Те се монтират ако не греша на 145/146 след 97 година. Предполагам стават и от Фиат Типо, но нека кажат колеги, които са слагали такива.
    Alfa Romeo 146, 1.6 Boxer 1996

Comment

Аз пък ще ти препоръчам да си вземеш графитени пера за чистачките.Почистват добре и не са скъпи.Само трябва хубаво да уцелиш каналчетата като ги сменяш.Иначе има и силиконови,но не ти ги препоръчвам само замазват прозореца и скърцат.
      Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
      За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Първоначално публикувано от vlahliev Покажи съобщение
        Колега ако си с оригиналните за твоята кола рамена на чистачките и чистачки, на които се сменяват само перата бих ти препоръчал (от личен опит) да смениш рамената с такива, на които се сменява цялата чистачка. Те се монтират ако не греша на 145/146 след 97 година. Предполагам стават и от Фиат Типо, но нека кажат колеги, които са слагали такива.
        Ами тя мойта е 95г. така че явно не е с тези, за които говориш и понеже колата е купена направо не съм сменял никакви чистачки.Значи направо с нови рамена да ги купя така ли ? С какъв инструмент мога да ги сменя ,защото незнам

Comment

При мен старите рамена нямаха достатъчен натиск и дори с нови пера при по-висока скорост имах проблеми с видимостта и за това ги смених. Предполагам че нови рамена ще бъдат скъпи, погледни в раздел Продава за някоя 145/146 на части след 97 г. Смяната не е сложна, в основата на рамото върху гайката, която го държи има една черна капачка. Гайката я развиваш с ключ 13 и с разклащане на рамото го вадиш. При монтажа на новите рамена внимавай позицията да е като на старите(да не са по-ниско или по-високо).
          Alfa Romeo 146, 1.6 Boxer 1996

Comment

Здравеи колега. Колеги кви рамене го съветвате човека напрао незнам.Колега отиваш в магазина казваш искам чистачки за отпред Бош струват около 26 лв бяха моите за 146 Ти и забравяш.Никви рамене нети трябват купуваш чистачки само.Моите са Бош 2-ра година са няма замазване няма нишо праят ден и в порои.Успех ти желая
            Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

НА 145/6 оригиналните са цели.Чистачката не се отделя от рамото,а се сменят само перата.Има два вариантa:
              1. Купуваш си свястни пера и си играеш да ги нагласиш така,че да чистят както трябва.
              2.Сменяш си чистачките с такива от Фиат,на които им се сменят чистачките само и си слагаш едни бошовски.
              На мен лично с оригиналните ми допада повече визуално.
              Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex

Comment

Добре де, колеги, визирам последните двама... Вие не четете ли написаното преди вас? Друг колега ни информира, че до 97-ма чистачките са едни, тези, на които се сменят само перата, а след 97-ма вече са си нормални. Не знам дали годината е точна, но моите чистачки са си нормални и мога да си купя просто нови от магазина. 99-та ми е колата. След като на колегата пита за кола 95г. да си сменя перата или да си смени рамената и така...
                Last edited by DerMeister; d.m.y г., 00:14.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Е колега май Вие не четете?!Визирам колегата преди мен.
                  Къде съм споменал,че му се сменят чистачките?Мисля,че достатъчно ясно му обясних как да си смени чистачите и какви са неговите.на моята кола са същите.

Comment

Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
                    НА 145/6 оригиналните са цели.Чистачката не се отделя от рамото,а се сменят само перата.
                    Аз колега заради това ви поправих, защото следващият, който влезе в темата да чете, и е с кола след 97-ма ще реши, че трябва да сменява пера или рамена и т.н., а при него всичко ще си е както на нормалните коли.
                    Last edited by DerMeister; d.m.y г., 19:09.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

А откъде знаете че предишния собственик не е сменял чистачките?

Ако са от типа, на които се сменят само перата, препоръчвам и аз графитени. Но ако са омекнали пружините квото и да сложиш няма да чисти. Нови рамена са от порядъка на 60лв Аз имах късмет и си намерих запазени втора употреба, сега чистят перфектно и не ми се развали вида на колата.

И имайте предвид, че двете чистачки са с различна дължина.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ами да споделя сега,нашите са купили само перата на Magneti Mireli (незнам дали точно така се пише ) И скоро ще ги сменят и ще кажа как е дали е по-добре или трябва нови рамена да си купя Благодаря на всички ,които помогнаха

Comment

отиваш купуваш си 2 рамена то фиат типо ... слагаш си ги
                          отиваш купуваш си бош аеро кво беше ... 60-70 лв струват и си решаваш проблема веднъж за винаги! (има и евтин вариант ние караме с него 5-5,50лв бройка в метро китайчета... ефекта е страхотен)
                          справки колегата stelt той направи тая процедура

за тва иде реч :
                          ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Кажете размерите в сантиметри на заводските чистачки за 146, защото чух, че били различни... Аз карах 1/2 година с 2х52см, но не съм много доволен и сега мисля да ги сменя. Колко сантиметра са по принцип някой знае ли?
                            Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

ако сте с тези чистачки на които им се сменя само перото-са с размера на 155-това е модела който пише на комплектите
                              Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                              sigpic

Comment

Working...
                              X